Vinha Maria Cristina

Onder het label "Maria-Cristina" produceren we sinds begin 2022 heerlijke wijnen, wit en rood. Het label verwijst naar de twee vrouwen die aan de basis van de wijn liggen.

Ons wijndomein is gelegen in de Douro vallei in Portugal. We creëren er wijnen op basis van Arinto, Rabigato en Viosinho voor de witte druiven en Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, en Barocco voor de rode druiven. Het zijn krachtige wijnen, wit en rood.

Begin dit jaar presenteerden we op het Concours Mondial de Bruxelles vier Portugese wijnen en onze Vinha Maria Cristina Reserva, een Douro branco witte van 2021, viel in de prijzen met een gouden medaille. Het jaarlijkse Concours brengt deskundigen uit de internationale wijnindustrie samen om meer dan 7.500 witte en rode wijnen uit bijna 50 landen ter wereld te beoordelen. Het is een wereldwijde referentie voor wijnwedstrijden, uitgereikte medailles staan voor kwaliteit.

We zijn fier en superblij met deze bekroning. Voor de aankoop van alle Vinha Maria-Cristina wijnen kan je sinds vorige zomer terecht in de Dumon Wine Gallery, een annex aan ons restaurant. Naast onze eigen wijnen hebben we nog heel wat andere zorgvuldig geselecteerde kwaliteitswijnen in de aanbieding.

Kom zeker eens kijken, de wijnen zijn ter plaatse te koop of via e-mail dumon@telenet.be. Meer info vind je ook op https://www.mariacristina.be/.

Meer info op mariacristina.be

Meer info op mariacristina.be

Dumon Wine Gallery

Sinds 4 september 2022